2015 – With kids in Denmark

Met 2 kinderen trekken wij op de fiets door Denemarken van west naar oost en weer terug. Laura fietst in tandemmodus op haar eigen fiets.

Onze route van 650km:
p1020975

De auto parkeerden we bij de supermarkt in Horuphav, een klein dorpje bij Sonderborg. Vandaar gingen we verder op de fiets. Laura, bijna 4, zat op haar eigen fiets met een follow-me tandem gekoppeld aan Mel. Florian, 1 jaar jong, zat comfortabel in de fietskar te genieten van z`n boeken en autootjes.

Wij hebben het boekje “overnatning i det fri” gebruikt om mooie kleine kampeerplekken te vinden. Echt superleuk. Onze dochter vond de plek waar een oude caravan in de tuin stond het beste. Je betaald meestal weinig, soms helemaal niks. En altijd rustige plekken en ontmoetingen met de lokale mensen. Het boekje is er alleen in het Deens, maar is goed te gebruiken. De meeste mensen spreken engels of duits.

Geregeld stonden we ook op een “normale” camping, waarvan de meeste erg goed uitgerust waren voor kinderen. Zoals kleine kindertoiletten en een grote speeltuin.

Oppassen is het bij het oversteken van de zee bij “Halsskov” naar “Nyborg” waar je met de trein moet. De fietsplek moet van te voren gereserveerd worden. Op het station zelf is niemand aanwezig. Wij kregen uiteindelijk hulp van een conducteur die de conducteur van de volgende trein belde, waardoor we in totaal maar 3 treinen hoefden te wachten voordat we mee konden. De eerste trein waren we gewoon ingestapt, maar werden door de conducteur er weer uitgezet, want het zou te gevaarlijk zijn in de tunnel als er geen officiele plek was in de trein.

Als tent gebruikten we een Vango Omega 450XL, een lekker ruime tent om met de kinderen regenachtige momenten door te brengen. Wel een beetje zwaar, maar voor de ruimte en comfort die het oplevert is het een goede en niet dure oplossing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *