2009 – Baltics

Fietsen in de Baltische staten stond al lang op mijn verlanglijstje. Nu staan we in Helsinki op de oever van de Oostzee te wachten op de veerboot naar Talinn waar ons een paar mooie avonturen te wachten staan.

balticstates

17/08/09
Hoi allemaal, we zijn nu al weer ruim een week onderweg in Estland en hebben rond de 500km gefietst. We zijn naar Helsinki gevlogen en daar een beetje in de stad rondgefietst. Toen met de boot naar Talinn en na een dagje de stad bekeken te hebben zijn we weggefietst. Eerst langs de kust richting Rusland en toen naar het zuiden naar Tartu (daar waren we gisteren) en Otepaa (daar zijn we nu). Een echte camping vinden valt niet mee hier, we hebben veel infoborden gezien met campings op verschillende plekken, maar elke keer als we daar dan kwamen, was er niks te vinden. Het leverde overigens altijd wel een mooie wildkampeerplek op. Bij de zee, bij een meer of op een picknickplaats. Die bij de zee was wel de mooiste tot nu toe, met een mooi vuurtje op het strand kamperen. Het meer was erg koud, duurt lang voordat ik er in was, maar het was wel fijn. Gisteren waren we in Tartu, konden we eindelijk na 5 nachten kamperen weer een keer douchen. Vanavond wordt het ook weer wildkamperen. We moeten nu nog 10km fietsen en dan zijn we er. Het weer is erg wisselvallig en de wind komt elke dag uit een andere richting. Vandaag hadden we ‘m tegen. Nog een paar dagen blijven we in Estland, en dan de grens over naar Letland.

29/08/2009

Hallo allemaal, nog een laatste emailtje uit Letland. Vandaag is de laatste dag in Riga. Morgen weer naar huis. Maar we hebben nog wel een “leuk” avontuur te vertellen.
In het kort: onze fietsen waren uit de gang van het hostel in Riga gejat, terwijl ze vastzaten aan de verwarming en aan elkaar. Dezelfde nacht heeft de politie de fietsen weer terug gevonden, en hebben wij onze fietsen weer terug 🙂 Het is wel een korte nacht geweest afgelopen nacht, maar wel interessant. Paar keer met een politiebusje door de stad gesjeest. Wel veel wachten en veel papierwerk. Maar goed, de Snel is weer terug!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *