Duitsland

In September 2016 ben ik geëmmigreerd naar Duitsland wat natuurlijk goede ervaringen en avonturen oplevert om te delen.

Deze lijst zal in de loop van de tijd langer worden als meer ervaringen komen.

Ons verhaal:

Ons verhaal start in 2007 als ik in Frankrijk werk en in Strassbourg woon. Als lid van de judo club woonde ik een masterclass bij van een 7e dan judoka. Hier was mijn huidige vrouw ook naar toe gekomen. Na een jaar heen en weer reizen besluit mijn vrouw om bij mij in Nederland te komen wonen. 8 jaren hebben we daar samengewoond en 2 kinderen gekregen, toen mijn vrouw vond dat het tijd was om naar die Heimat te terug te gaan. Eind juni 2016 kreeg ze bevestiging van een baan als lerares in Baden-Wurtemberg en moesten we binnen 2 maanden alles regelen zodat ze per begin September aldaar aan de slag kon gaan.

Gezien wij in 2 maanden een huis moesten vinden konden we niet erg kieskeurig zijn en zijn we in een dorpje terecht gekomen wat enkele maanden ervoor erg beschadigd was door een regen vloed boven op de berg. Nu een paar maanden beginnen we ons ingeburgerd te voelen in dit dorpje. Over een jaar ofzo zullen alle winkeltjes en restaurants weer open zijn en zal er wat meer atmosfeer komen. Hopelijk gaat de biergarten in de lente ook weer open.

Met zo`n emigratie komt natuurlijk eea kijken. Van het regelen van de kindergarten, openen van een bankrekening tot het verkopen van het huis in Nederland. Veel dingen zijn makkelijk omdat mijn vrouw duits is, maar ook voor haar zijn veel dingen nieuw omdat er veel geregeld moet worden wat anders gewoon loopt als je hier je hele leven zo wonen.

Nov 2016, Pieltje